lördag 27 mars 2010

Parkrocken kan återuppstå













SANDVIKEN

Parkrocken är på väg att återuppstå efter fyra somrar på raken utan rock´n´roll i parken.
En nystartad kulturförening siktar på nypremiär i augusti. Till att börja med som en endagsfestival.
– Vi kände att det fattades ett viktigt element i Gästriklands kulturutbud, säger Martin Unoson, en av initiativtagarna.


Parkrocken var stort på 90-talet och i början av 2000-talet. Men efter generationsskifte i den dåvarande arrangörsföreningen blev det till sist för få eldsjälar kvar för att det skulle gå att hålla liv i traditionen.

Efter 2006 års inställda festival såg det ut som att Parkrockens undergång var definitiv. Men nu görs ett allvarligt menat försök att återuppta traditionen med gratis rockfestival i Stadsparken.

Nybildade Rockhusföreningen med i första hand musiker från banden som håller till i Rockhuset är ny arrangörsförening. Ordförande är Alexander Sörell i bandet Cicero.

Stöd av Bilda

Föreningen får stöd av studieförbundet Bilda med verksamhet i Rockhuset.

– Vi siktar på att göra det till ett ungdomsarrangemang för alla utan inträde och utan öltält, säger musikkonsulenten Marin Unoson vid Bilda.

Lördagen före skolstarten i mitten av augusti blir det nypremiär. Första året planerar arrangörerna för en endagsfestival.

– Vi vill gå ut lite försiktigt och inte riskera att ta oss vatten över huvudet genom att satsa för hårt. Vi börjar därför med en dag med hög kvalité i stället och hoppas att det ska bli ett kanonarrangemang

Kontakter med aktuella band är redan tagna och förhandlingar pågår.

– Men eftersom ingenting är hundraprocentigt spikat är det för tidigt att gå ut med några namn, säger Martin Unoson,

0 kommentarer:

Skicka en kommentar